mandag den 20. juni 2011

Om køreprøve

I morgen er det præcis 18 år siden jeg fyldte 18 - og jeg skal til køreprøve....
Tænk at have været dobbelt så lang tid om at tage sig sammen til at få sådan et kørekort, end de fleste andre.
Jeg tror ikke jeg består - trods ekstra køretimer for ca 6000 kr.
Jeg har ingen anelse om hvad jeg foretager mig når jeg skal bakke eller parkere, og glemmer ting hele tiden. Som fx at sætte den i første gear igen når jeg holder stille...
Men det var for sent at aflyse køreprøven, så nu gør jeg det alligevel - om ikke andet, så for at skræmme livet af den køresagkyndige, med min kørsel.
Vildt at sådan noget skal være så svært.
Jeg kender mange totale tumper, der kører flot bil. Og jeg troede faktisk jeg var klog og handlekraftig nok til at blive en fremragende bilist.
Der tog jeg så fejl...
Nå, kryds fingre for mig alligevel - lover at tage lidt ekstra køretimer, uanset om jeg dumper (som ventet) eller mirakuløst forblænder politimanden, og får ham narret til at tro at jeg har styr på det, så jeg består.

24 kommentarer:

Sandra sagde ...

Jeg krydser fingre for dig! Jeg fik først narret motorsagkyndig anden gang, selvom jeg ikke anede hvad jeg lavede. Men her 2 år efter, så det nu alligevel meget godt - har hverken kørt nogen ned eller kørt ind i noget i modsætningen til mine forældre ;)

Anonym sagde ...

Kan du ikke bare tage alle ungerne med? Så gir' de dig kortet for at få ro i lejren igen :-D
Eller fordi de har ondt af dig!

Holder vejret og krydser fingre - man kan meget mere end man tror - det skal nok gå!!

Maria sagde ...

Vores bil er lige blevet repareret for 4000 blandt andet fordi jeg altid glemmer at lægge håndbremsen ned. HAHAHA. Og jeg har da haft kørekort i 5 fantastiske år. Så tænk lige på det til prøven. Og så bare sig blablablaolie rør BIL, når han åbner motorhjelmen. Det gjorde jeg, og jeg bestod. HAHAHA.
Held og lykke!

HelleA sagde ...

Du kan være ganske rolig! Når JEG kan få et kørekort, så kan ALLE!

Men der gik lige nogle år, før jeg fortalte ærligt, HVOR mange gange jeg egentlig var til køreprøve :)

Held og lykke - se det som en oplevelse :)

Fru Forstad sagde ...

Kan du ikke bare gøre som dem på 18 år, og tage en nedringet bluse på, så ham politifisen glemmer at holde øje med om du kan køre bil?
(held & lykke)

Kristine Sejr sagde ...

hahahaha...mit ordbekræftelse er fissel.
Bare tænk på at det rent faktisk er dig der styrer bilen, og ikke den der styrer dig.
og 36 er faktisk min yndlingsalder, alle kvinder er lækre når de er 36. Sådan er reglerne. Jeg kan ikke huske hvornår jeg fandt ud af det. Men jeg ved kun at jeg selv glæder mig.

Anonym sagde ...

Du har foedt 4 piger i din egen stue, saa du kan godt...brug den erfarring. Koncentration er det eneste du skal focusere paa. Tag en dyb indanning inden... og toenk og koncentrer dig kun om blinklys, gear og alt det du skal og godt ved.

Held og lykke

Lone

tumling sagde ...

den 22 er det 10 år siden jeg fyldte 18 og jeg har heller ik noget kørerkort og har heller ik fået taget mit sammen endnu :)

J'adore blog sagde ...

Jeg krydser fingre for dig :-)

Karen sagde ...

OMG skal du til køreprøve på din fødselsdag???
Husk at fortælle motorsagkyndige, at det er det. Det er jeg sikker på er formildende omstændigheder, uanset hvad du så finder på at lave...
Held og lykke! :)

Hanne sagde ...

Jeg krydser også alt hvad der overhovedet kan krydses..

Katrine sagde ...

Tjaa... jeg tog mit kørekort som 18-årig, fordi det gør man på landet, kørte lidt frem og tilbage, indtil jeg bakkede bagerens plankeværk ned i myldretiden, hvorpå jeg stak af fra gerningsstedet, og efterfølgende sendte min mor op for at besigtige skaderne og undskylde.

Siden har der ikke været den store lyst til at køre bil - og transporteres i dag primært af det offentlige og indimellem min kære mand.

Kan dog ikke lade være med at tænke, at havde jeg ventet til nu, hvor jeg snart er 34, med kørekort, er det ikke sikkert, at bagerens plankeværk havde givet mig et biltraume.

Katja sagde ...

Jeg tog kørekort som knap 30 årig og det var noget af det mest grænseoverskridende og angstprovokerende jeg har foretaget mig til dato. Altså to fødsler var sgu nærmest nemt i forhold til at lære at gøre fire forskellige ting med fire lemmer (to arme som skal koordinere og to ben som skal koordinere). Ret svært. Men det lykkedes faktisk at bestå i anden omgang, og nu kører jeg da rimelig godt bil (hvis jeg selv skal bedømme). Så pøj pøj, det skal nok gå.

Husmoder sagde ...

Jeg vil SÅ gerne sige det her http://herihuset.blogspot.com/2010/11/pansersvin-ja-det-er-vel-nrrebro.html
Kristine: jeg glæder mig da herre-meget til at fylde 36! Årgh det bliver fedt!

Karina sagde ...

Prøvnuligeoghørher! Jeg tog kørekort som 18-årig, og sgu igen som 19-årig (You do the math) - så sjovt var det heller ikke, det med at køre bil. Men alligevel blev sommeren sparket igang med roadtrip i USA, der bl.a inkluderede mig bag rattet midt på freaking Manhattan! Altså - hvis jeg kan dét - så kan du også klare den der køreprøve, for jeg er ikke i nærheden af så sej som dig!

Nana R. sagde ...

Du er slet ikke den eneste! Jeg dumpede min første køreprøve. Jeg var ved at køre op i en bilist bagfra, var ved at køre en fodgænger over og krydsede vejbaner for dristigt. Jeg var oppe for 2. gang i onsdags - der nåede jeg at køre i 2 minutter, så var jeg ved at køre ud foran en bil i en rundkørsel, og den motorsagkyndige bad mig om, at køre tilbage igen. Samme dag fik jeg en ekstra-regning på 7000!

Nu skal jeg op 3. gang d. 6. Og ud at køre d. 4. og d. 5. Jeg tror på, at du nok skal klare den! Jeg krydser mine fedtede fingre for dig, hvis du lover at gøre det samme :)

kh Nana

Julie Stuhr sagde ...

Ingen starter ud som fantastisk billist. Man skal bare øve sig alene når man har fået kortet, så man får lidt føling. Jeg panikker stadig og glemmer ting, når min kæreste eller far er med. Men nu har jeg lige kørt 6 uger i vores bil, pga. min kæreste har været på krykker, og der sagde han jeg var en god billist - så det skal nok komme! :D

Anonym sagde ...

Jeg krydser! Det bliver piece of cake :)

superheltemor sagde ...

tusind tak allesammen, for gode krigshistorier og masser af krydsede fingre - i er for skønne tak!

vil nu forsøge at tænke på det som en fødsel, som foreslået. den slags er jo rutine(-;

Fru Sole sagde ...

You can do it!
(og ellers klarer du det i 2. forsøg ligesom alle os andre ;-)

skyggesiden sagde ...

Kom til at tænke på min egen køreprøve, fordi du skal op i morgen. Har skrevet om den idag.
Bare husk at orientere dig og give tegn og ... arh... tænk på fødslen istedet :)
Jeg hepper.

Sarah sagde ...

Håber du består! Held og lykke! :D

Lene sagde ...

Held og lykke :) Du skal nok klare det.

Anonym sagde ...

Min mor skulle køre med Århus' mest skræmmende mand - DumpeAnton!
Da hun havde kørt færdig, kiggede han på hende og sagde: "Du kører ad helvede til, men du er den der har kørt pænest i dag." Og så fik hun sit kørekort.
Jeg har heller ikke noget kørekort. Min mor har sagt at jeg kan få et af hende når jeg har tabt mig 30 kg - så det kommer vel til at ske... engang :p