lørdag den 25. juni 2011

Om helvedes-hunden

Jeg har faktisk ikke noget problem med hunde - har tilmed kendt et par stykker jeg holdt rigtigt meget af - men det er lidt ligesom jeg har det med andre menneskers børn også: jeg falder ikke på røven i begejstring og uddeler kaskader af kys og gaver, bare fordi de er børn/hunde, de skal altså også have lidt personlighed der er værd at holde af.
Heldigvis har mine venner seriøst søde børn, som det på ingen måde er en pinsel at være sammen med - har endda et par enkelte venne-børn stående på min ønske-adoptions-liste (Alma, Smilla, Oskar og Christoffer - i ved hvem I er!)
Anderledes forholder det sig så med hundene i omgangskredsen - nøj, der
er nogle utiltalende typer i blandt!
Jeg forstår ikke helt dem, der absolut skal klappe alle de skurvede hunde de ser - uagtet at de måske er midt i at fortære fæces eller slikke klunker på sig selv.
Hunde har klamme vaner, så de er altså nødt til at kompensere for dem, med et sødt udseende, hengivenhed, kloge øjne eller barnlig glæde - eller noget andet, der er så kært, at man er villig til at se bort fra lorteånde og numsesnifning, og klappe dem.

Mine svigerforældres hund, gør ikke noget forsøg på at være sød. Jo, den ser umiddelbart ret sød ud, en lille gravhund, og jeg har engang haft en gravhund jeg var glad for, så det burde være et pluspoint - men det hjælper ikke.
Se det billede her: det er den søde lille gravhunds sjæl. Ja, sådan her ser den altså ud på indersiden. (Utroligt jeg kunne få et kamera derind, hva?)
Det er ikke kun det, at den ruller sig i døde ting den finder - og at den er god til at finde døde ting at rulle sig i, så den altid stinker.
Det er heller ikke nag over sidst hvor de besøgte os, og jeg under hele frokosten sad og sagde jeg syntes der lugtede mærkeligt, og det så viste sig at den havde plantet en kæmpelort under min stol - og kastet op i mine sko, der stod ude i gangen.
Mine børn ville sige, at det lidt er det der med at den altid skal lade som om den knalder dem, og står og klamrer sig op af dem, mens den gnider sin klamme hundediller mod deres ben.
Det værste er, at den nu også bider...

Svigermor er blever nappet ca 10 gange, og er lige nu på skadestuen for at blive syet i hælen, hvor den tog en stor bid af hende.
" Den gør ikke noget!" forsikrer hun altid børnene om, når de står stive af skræk og bliver hoppet op af.
"jo - den bider jo! Kan du ikke få den væk?" siger ninjaman så, og får svaret:"nejnej - den bider KUN når telefonen ringer! Det gør den så bange!"
KUN når telefonen ringer? Det er sgu da ingen trøst?
Så selv hvis den ikke lige lugter af ådsel eller knalder ens ben, og man beslutter for at tilgive og klappe den, så risikerer man at telefonen ringer, og psykopatdyret æder en?

Vi skal besøge dem snart - og denne her gang skal børnene slet ikke være i rum med helvedeshunden. Har vi bestemt.
Mon jeg skal vise svigermor det her billede af hundens sjæl, så hun kan se hvorfor?

18 kommentarer:

Nadia sagde ...

Noooooooooooo! Den gravhund ødelægger fuldstændig det (sandfærdige!) billede af RIGTIGE gravhunde, jeg forsøger at bygge op (ligesom prins Henriks lortehund gør)! Gravhunde er jo søde, kælne og dejlige og de ELSKER børn.
Det der dyr burde da aflives. Der er intet så ucharmerende som en hund der humper børn - jeg ved godt det er politisk ukorrekt, men hvis det var min hund, så havde den fandme fået et klask. Og når den oven i købet bider...

Hvor ER det født at du har en ønskeadoptionsliste! Det har jeg nemlig også efter min vikartid i en børnehave/vuggestue i Lyngby (Så Peter, Sander, Lincia og Magnus - hvis I bliver trætte af jeres forældre, så kommer I bare!)

tumling sagde ...

Er den blevet tæsket af tlf eller hva sker der?
Altså godt nok har jeg hørt meget men at blive bange for at tlf ringer :S
Min kæreste havde en ringetone der sku lyde som kat (Synes selv at hvis det lød som en kat så blev den ihvertfald trukket i halen) og den reagerede vores katte på ved kun at lokalisere hvor lyden kom fra..
Måske bare mig men underlig undskyldning hun har :)

superheltemor sagde ...

Nadia: enig! Er sikker på det er prins Henriks de måske har arvet? For der kan da umuligt findes hele to dumme fra hunde i dk!
Tumling: tror det ikke - men uanset grund, skal dumme køtere sgu da ikke bide...

Maria Jensen sagde ...

Hunde der bidder skal aflives BASTA
Uanset om det er fordi telefonen ringer eller umotiveret.'
Det vsar dagens sure opstød fra mig-go lørdag til Dig og familien.
knus

Anonym sagde ...

Mener også, at hunde der bider skal aflives! Og kan slet ikke forstå, hvordan dine sigerforældre kan leve med den risiko, at køteren bider et af børnebørnene...?!
Runa fra Århus

superheltemor sagde ...

Altså - jeg er enig! Synes klart den skal aflives, og er enormt bange for at den bider ungerne...

kongmorsverden sagde ...

Bidende hunde er bare ikke en mulighed..
De skal aflives.

Kan godt forstå bekymringen over besøg.. Brrr. Håber I kan få lukket helvedes hunden inde.

Nogen - som i hunds ejer - må da kunne indse at børnebørn ikke skal udsættes for den slags og at hvis der IKKE var en helvedeshund.. kunne det være der kom lidt flere besøg??

Men ak.. familie vælger man som bekendt ikke selv.

ingefd sagde ...

Arghh, min svigerfar har også en lortehund. Sidst vi besøgte dem, mens den var hjemme, nåede den at bide yngstemand 2 gange!! Så nu besøger vi dem ikke mere... Hvis hunden er hjemme. Altid noget at manden her i huset er helt enig.
Men i det mindste stinker deres hund ikke...Men det holder altså ikke, at en hund bider, og heller ikke, at den humper ens ben. En eller anden fortalte mig, at det var magt og ikke sex, så derfor skulle den lige ha' et vap på snuden, når den gjorde det, så den blev sat på plads.

Michael sagde ...

Det var godt nok en grimrian af en hund :-)

Se dette link..tidsbestilling ude til højre =

http://www.virumdyreklinik.dk/behandlinger/aflivning.htm

Dernæst =

http://adakrem.biks.dk/

Og til slut =

http://www.mamut.net/dyrekirkegaarden/

Og hvis tomrummet er for stort =

http://www.dankoi.dk/index.php?cstm_grp=2&page=1&sub_page=2

Stop det dog sagde ...

Der er nogen der har fået sagt det et par gange... PUT IT TO SLEEP. Jeg har en MONGO-stor familie med virkelig mange børn. Én hund var uden for pædagogisk rækkevidde efter at have drukket af et fuglebad, med kølervæske i for at undgå frostskader (dumme forstadsdamer, tænkt på dyrene!!!). Den blev aflivet, for den havde nok fået noget med hovedet der gjorde at den lige pludselig ville bide.. En anden vuf, som også begyndte at bide, gav vi til en dame som ingen børn havde (eller børnebørn), og dér trives den, for damen ved at det er sådan en hund! Igen... roman! Sorry! Jeg går over på min egen blok og får styret min skrivelyst! PS Sig til svigermor at dét pis dér, det stopper bare lige nu!

Julie Stuhr sagde ...

Nu er jeg meget dyreglad, og især hundemenneske. Og en hund kan faktisk godt blive bange for en telefon der ringer, hvis den har haft en dårlig oplevelse MENS telefonen ringede. Men det er stadig ingen undskyldning! Børn skal da ikke være i fare for at blive bidt når de besøger deres bedsteforældre! Hundeadfærdsekspert eller benyt et af ovenstående links.

Anonym sagde ...

ja det med hunden kan vi jo alle blive enige om, men det er jo svigermors......saa superheltemor du er nu paa farlig bane her, nu skal der kvindelist til... eller anden form for diplomatisk evne ,det er nemlig ikke saa let.... ved ikke om du har det SUPER DUBER med svigermekanikken men lige her er det jo ikke let ...og ninjaman kan ogsaa blive lidt ked af at hans moars hund blir svinet til her selv om han gir os alle ret... faktisk helt naturligt. HELD OG LYKKe
Lone

Tante Gul sagde ...

folk skal bare holde dumme hunde væk fra børn.
Du kan håbe din svigermor læser med... så behøver du ikke vise hende billedet :)

Marias Maskinrum sagde ...

Åhhhh, og de har også spist lort, inden de bider, så man får bakterier i såret. Små svin. Og så når de vupper op af ens ben - nej tak til hunde. Og dyr i det hele taget.
/ vesterbrokællingen

Michelle sagde ...

SÅ må jeg hellere lige toppe om ikke 1, men nej 6 helvedshunde!
Min Eks-svigerfamilie havde sådan nogle store pyreneerhunde, idet de var hundeavlere i fritiden. Scener fra deres hjem:

1) Vi sidder og spiser aftensmad. Pludselig siger ekssvigermor: "lad os lukke hundene ind - de skal da også være med". Seks kæmpe hunde kommer løbende og stormende ind i stuen, og når man sidder ned på en stol er man altså i samme højde, som kæmpekøterne, så man har direkte øjenkontakt med dem. En af hundende (alfa tæven) skal partout nusses bag ørene, så hvis den sættes sig ved siden af dig, og du ikke nusser den, får du en kæmpe klo (pote?) på låret.
Imens viser Eks-svigermor stolt at hundende har lært at spise med ved bordet af HENDES gaffel!


2) Vi kommer ned i stuen. Alle seks hunde er der. De skal lige hen og sige hej. En af hundende springer op af dig, er nu på størrelse med dig, imens den borer kløerne i din skulder for ikke at vælte. Imens er der en anden der stikker snuden i skrævet på dig imens den snuser vellystigt. Eks-Svigerfar siger: "dufter hun godt dernede?"

3) Får vasket noget tøj hos dem, som svigermor vælger af lufttørre på stolene i stuen. Resultat: et styk flået BH, et styk iturevet dyr sweater. Eks-Svigermor forslår at betale 50 kr som undskyldning.

4)Man kommer ned i køkkenet. En af de seks hunde har fået hvalpe. (nååårrh!). små, søde hvide uldtotter. Resultat: et køkkengulv der vitterligt sejler i hundetis.

5)Man går igennem deres soveværelse for at komme ind i et andet rum. En hund ligger og er ved at føde hvalpe derinde. Imens står Eks-svigermor og hjælper hvalpene ud (kan hunde ikke godt klare det selv?! Der findes sgu da ikke hundejordmødre) hun klipper navlestrengene over og tørrer dem og kysser dem. Beder en om at hjælpe. Jeg står atså lige og skal til at på arbejde. Kan sgu da ikke møde op med hundeblod på skjorten.

6)utallige savlepletter på bukser fra hunde der ligger hovedet på mine lår. Utallige våde sokker (eller bare tæer!) fra utallige tispletter på deres gulvtæppe.

Jeg kunne komme med flere hunde fra helvede scenarier, men stopper her. Det var dejligt at komme ud med det. Har vist aldrig fået det bearbejdet. Jeg ER altså også bare et kattemenneske.

Anonym sagde ...

Jeg var ved at flække af grin da jeg læste dit indlæg, altså indtil jeg nåede dertil at hunden bider. Min svigerfamilie har en tilsvarende udgave som stinker og spiser sammen med dem, gerne fra samme tallerken. Engang vi spiste på restaurant, sad den gemt under bordet fordi det ikke er tilladt at have hunde med. Der sad den og pruttede på livet løs så vi fik kvalme og folk ved de andre borde troede at det var en af os der ikke havde styr på tarmvindene !!
Jeg tror at de fleste problemer opstår fordi folk behandler deres dyr som mennesker, eller endda bedre :-(

Christina sagde ...

Det er bare helt uacceptabelt. Uanset race, så må en hund ikke bide, færdig slut.

Problemet med de små hunde er desværre ofte ejerens skyld.
Har selv haft schæfere og andre store racer i 12 år nu, og de har aldrig bidt hverken dyr eller mennesker. Og her er forskellen. De store hunde får som regel en bedre opdragelse, da man ikke selv kan holde det ud. De små er jo "så små", at ejeren som regel sagtens kan leve med at den hopper op og alle andre unoder. Det, de glemmer er, at hunden STADIG er en hund og skal behandles sådan. At den humper dine børn, skal du SLET ikke finde dig i. Det er et udtryk for dominans og magt, og det skal stoppes med det samme. Giv den et "los i røven".
Forlang at hunden lukkes i et andet rum, når i er der, eller at den SKAL bære mundkurv.
Jeg havde sgu selv drejet halsen rundt på den hund, og bagefter svigermor for at være så dum og ansvarsløs.
Jeg magter ikke dårlige hundeejere!

superheltemor sagde ...

Wow nogle vilde historier i har! Vanvittige hundeejere der findes!
Nå, ninjaman har informeret om at den der bidende hund ikke må være nær børnene overhovedet. De forstod det ikke helt, men accepterede...