mandag den 4. juli 2011

Om hundestejler og tid

Der er rigtigt mange ting jeg elskede som barn, som jeg virkeligt kun gør af tvang nu. Fx at spille ludo eller sidde og styre en barbiedukke, med skinger stemmeføring.
Det er altså dræbende kedeligt, og pigerne skal være enten ved at myrde hinanden med slåskampe, eller spørge ekstremt pænt, med bambi-øjne og hoveder på skrå, før jeg gider.
Jeg kan godt lide at tale med børn, eller inddrage dem i noget jeg selv foretager mig - men vil meget hellere sidde og lytte til dem lege, end selv deltage.
Bortset fra den her aktivitet, som jeg helt havde glemt fra min barndom: formålsløs fiskning.
Er du gal, hvor har jeg tilbragt mange timer i min barndom, liggende på maven på en bådebro, mens jeg stak et fiskenet i vandet og tålmodigt ventede på at hundestejlerne af sig selv svømmede nærmere på mit net.
I går fandt vi nogle fiskenet i garagen, og pigerne fiskede. Hulk blev gal over ikke at fange noget, så jeg tog modvilligt imod hendes net for at hjælpe - og blev totalt grebet af det.
Fornemmelsen af solvarme brædder mod underarmene, lugten af tang, lyden af bølger - jeg blev lige kylet tilbage i et stykke barndom, jeg ikke havde tænkt på længe.
Det endte med at det var mig, der måtte slæbes væk derfra.
"kom nuuuuuu, mor! Vi er sultne!"
"jaja. Lige om lidt - jeg har gang i noget med en hel stime rejer her!"

7 kommentarer:

Kristines Dilemma sagde ...

Lyder fantastisk at blive fanget af barndommen. Tror det er det, der sker ved mig når jeg lugter til hø,hest eller hæstepærer ;-)

Nadia sagde ...

Da jeg var barn, boede vi i en lille fiskerby. Hold kæft hvor har jeg også brugt mange timer på at fange rejer, glasål og andet godt fra havet. Nu savner jeg det helt.

(Lugten af Øresund fra Svanemøllebugten bliver sgu aldrig helt det samme som den friske duft af hav og tang fra Smålandshavet)

Hersom sagde ...

Nøhj, mon ikke man skulle slæbe Arvingen ud til en omgang krabbefiskeri?

Heidi sagde ...

prøv med en snor med en tøjklemme bundet fast. Put så en mast blåmusling fast i klemmen. Det er den bedste opskrift til at hive den ene krabbe op efter den anden og det kan holde børnene beskæftiget i timevis

Christine sagde ...

jeg må bekræfte hvad Heidi siger - en snor på enden af en pind med tøjklemme og lad dem så først 'fange' muslinger og derefter krabber.... der er til flere timers underholdning. Det fungerer også med f.eks skinke eller spegepølse skåret i stykker, hvis der ikke er mange muslinger at finde ;)Sådan brugte jeg selv mange, mange timer som barn... =)

Anonym sagde ...

hvor er det elskede mandagstip? er helt fortvivlet!

superheltemor sagde ...

God ide med krabbefiskeri, tak! Det har vi ikke prøvet længe - og kun med net.

Anonym: ups, det glemte jeg... Forslag til næste mandag?