onsdag den 6. juli 2011

Om bynavne, der ikke passer

De fleste bynavne i Danmark, er faktisk misvisende: der er fx ingen hvaler i Valby, kun et gennemsnitligt antal hunde i Hundested, masser af vand i Vanløse og der er helt ok i Ringe.
Men så kommer man ind imellem til en by, der bare totalt lever op til sit navn: der lugtede virkeligt sådan...

Nu giver universet mening igen, når Røved lugter af røv!

11 kommentarer:

Mai sagde ...

Enig! Jeg har en gang fået en anden bil i røven lige uden for Røved. Lortested.

Kirsten sagde ...

Og Tarm, hvad med Tarm ik'? Kender du vitsen hvor kvinden klager til postbudet over at hun aldrig får noget post. Så næste dag sætter postbudet røven til brevsmækken i hendes dør, slår en kæmpe prut og råber: "luftpost fra Tarm".....

Sara sagde ...

Nu er jeg selv fra Hundested, og da jeg var lille, undrede jeg mig meget over navnet - for godt nok var der mange hunde, men SÅ mange var der jo heller ikke... Men det hedder altså Hundested, fordi der i gamle dage var mange sæl(hunde)... Så det er skam derfor, at det hedder Hundested :)

Anonym sagde ...

De danske bynavne behøver ikke kun at være absolut røvtur.
Hvor jeg kommer fra har vi både Rom, Paris og London i nabolaget. Selvom jeg nu nok tror, at London i dag hedder Remmerstrand? Ikke verdens festligste navneændring...

stopdetdog sagde ...

Hahaha... Der er et sted af helvede til in the middle of nowhere omkring Falster at jeg kørte forbi et skilt hvor der stod "Landet 1km"... Aaaarrrggh, jeg er ret sikker på at vi er her nu! Med mindre Landet er et step up fra marker og marker og ingenting.

Julie sagde ...

Hehe, der findes mange mærkelige bynavne og områdenavne. Der findes bl.a. en by der hedder storvorde, og de har da såmænd også en vej der hedder lillevordevej :-D For slet ikke at snakke om Lem, Sæd, Klitten og Løsning. Jeps, det er der nogle der har valgt at kalde byer og områder, primært i jylland ;-)

Anonym sagde ...

Julie. bare rolig det er ikke bare en vej i storvorde der hedder lillgevordevej, det er fordi byen lillevorde ligger ikke langt derfra.

Anonym sagde ...

Hihihi... Lillevorde!
Og ja, er det ikke primært et jydsk fænomen med disse mærkelige stednavne?

Majseritaz sagde ...

http://www.alledefraekkesteder.dk/

natteravnen sagde ...

Sjælland er stedet hvor de ingeting har, vand senge osv.

jeg tror faktisk de har det sjovere i Sverige med Nossebro og Bollebygd

Charlotte Illum Larsen sagde ...

På Fyn er et sted der hedder Bækager.. kan læses Bæk ager - eller Bæ kager..