onsdag den 24. november 2010

Om forspil

Da butikkerne her sidst i oktober, begyndte at sælge julepynt og juleslik, stod jeg en eftermiddag i kø i netto,bagved et par damer der højlydt blev forargede over HVOR tidligt det altså var at tænke på jul, og hvor forargede de var over at det allerede var begyndt.
Helt ærligt - plejer det ikke at være sidst i oktober hvert år?
Jeg er ikke den store jule-dyrker, der bruger november og december på at flette julestjerner og pynte op i matchende farver - tværtimod er vores julepynt noget spraglet af varierende kvalitet, der bliver smidt rundt i stuen med løs hånd medio december - men til gengæld glemmer vi altid at få det hele pillet ned, så noget af det er så heldigt at få et halvt års hængeperiode...
Men, det der med lang forberedelse og julestart i oktober, kan jeg ikke hidse mig op over.
Prøv at sammenligne med sex: ens fødselsdag er jo ikke noget man tæller ned til med små gaver hver dag måneden inden, mærkeligt slik, pynt og kulørte lamper - det kan sammenlignes lidt med et hurtigt knald under bruseren lørdag morgen, mens børnene ser tegnefilm. Der er ikke forberedt længe inden, men det er superfint at blive fejret/knaldet alligevel.
Der har julen jo så bare to måneders forspil - og fordelen ved forspil ER jo at man får noget for pengene: selv hvis selve juleaften er en halvtam affære, hvor ens moster har glemt at ridse flæskesværen så der bare er en massiv plade svær(jeps, det har min moster glemt), gaverne primært består af sokker og kuglepenne, og man skændes med sin hippiefar om hvorfor det er upassende at tænde en joint mens man danser om træet - så er der ikke nogen der kan tage fra en, at der i det mindste blev gjort rigtigt meget ud af forspillet, og det kan jo aldrig komme dårligt igen...

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Alletiders sammenligning! Nu kan jeg pludselig bedre acceptere den massive julepynt som jeg før syntes var usmagelig :)

Cachette sagde ...

Det er bare trist hvis forspillet tager så lang tid at man falder i søvn inden man når til selve akten. OK, det skal nok være temmelig dårligt, men det er juleforspillet efter min mening også af og til.. eller dvs. det er egentlig ganske fint når det begynder, men det bliver hurtigt kedeligt.

Forresten, mægtig sjov blog du har gang i her! Dejligt med så fremragende underholdning hver dag.

emilie hansen sagde ...

Jeg er også begyndt at acceptere at juleforspillet er langtrukkent, men det er mindst ligeså meget fordi min egen tidsfornemmelse er ret dårlig: mærker ikke tiden så godt, derfor går den dobbelt hurtigt... ergo er to måneder passende til at komme i én måneds julestemning!

Annie sagde ...

Fin sammenligning!
Hvis man kaster sig entusiastisk ind i forspillet, når man jo heller ikke at kede sig for den grande (eller knap så grande) finale, og jeg har opdaget at juleopløbet er meget sjovere hvis man lader sig rive med og gir los.

Anonym sagde ...

Tror nu bare julem & såvel fødselsdagene også er for børnene , mens forspillere er til forældrene ;)