mandag den 17. oktober 2011

Om avocadoer

Har man ikke lidt for meget køkkenskabs-plads til sære gadgets, hvis man køber sådan en opbevarings-beskyttelses-dims til halve avocadoer?
Jeg fandt den på en amerikansk hjemmeside for noget tid siden, og overvejede at købe det til en veninde, der har de mærkeligste dimser i sit køkken - men ikke sådan en her.

Her i huset er vi iøvrigt storforbrugere af avocadoer for tiden.
Superbaby er ikke en kræsen baby: pasta, supper, sovse, kartofler, ris, det hele ryger ned.
Men det skal være VARM mad - og grød er bandlyst.
Hun spiser simpelthen ikke noget, hvis ikke det ligner aftensmad, og så er hun sulten og gnaven hele dagen til gengæld.
Så jo - vi gemmer tit små portioner aftensmad, og så sidder pigerne på række om morgenen, tre med skåle  med havregrød - og en med en skål farsbrød med ris og sovs, klokken 7 om morgenen.

Men så opdagede vi den magiske frugt(eller er det en grøntsag?): avocado.
Forrige fredag, hvor de store superpiger havde valgt nachos og avocadodip til fredagsslik, afslørede nærmere eftersøgning, en fedtet baby under bordet, med tom dip-skål og saligt smil.
Det brutale tyveri faldt ikke i god jord hos storesøstrene, men forældrene var euforiske ved tanken om at hun endelig havde fundet noget hun gad spise koldt!
Så nu kan hendes morgenmad også bestå af små stykker avocado eller avocadomos - omend hun klart foretrækker den gode dip, og kan spise en hel skålfuld, med bare et stykke kartoffel som dyppe-redskab.

Nå, hvad kan I bruge det her indlæg til? Ikke så meget, jeg er vist lidt træt og tabte lidt tråden.
Men jeg kan måske bøde på det, med en opskrift på verdens bedste avocadodip?
Den kommer her:
Avocadodip, som Superbaby foretrækker den:
2 avocadoer, saft fra 2 lime(gerne øko, så kan lidt af skallen også rives med), 1 halvt løg, 1 fed hvidløg, 1-2 tomater(gerne blommetomater på stilk - mest smag), 1 lille rød peberfrugt, ½ dl cremefraiche, salt, peber, lidt spidskommen, lidt chilli.
Finhak det hele, og mas det ud i avocadoerne med en gaffel.
Så har du til selv den mest kræsne baby - eller bare til nachos.
Mmmm.... Nachos!

7 kommentarer:

Fru Forstad sagde ...

Synes klart at avokadojakken er i familien med tartelettangen og majsgrinderen http://geeks.thedailywh.at/2011/05/13/corn-mangling-device-of-the-day/

Jeg elsker den slags, fordi de er så fyldt med gode intentioner og totalt frataget realitetssans, en kombi jeg ynder hos både køkkenredskaber og mennesker

Pia sagde ...

uhmmm Nachos: http://heltnormalt.dk/truthfacts/2011/10/10

Cesilden sagde ...

Måske kan superbaby så også godt lide avocadolagkage? http://cesild.blogspot.com/2011/10/avocadolagkage-opskrift-og-billeder.html - den er virkelig god :)

superheltemor sagde ...

Fantastiske links - tak alle tre!!!

Kristine sagde ...

Jeg savner et link til avocadobeholderne? Perfekt julegave til en jeg kender der har ALT! Vi burde blande babyer lidt; min vil ikke spise aftensmad men gerne kedelige rugbrødsstænger med smør. Hjemmelavet tomatsuppe med hjemmelavede kødboller og pasta? nej tak bare et stykke rugbræd til mig...

Babyhuset Tutti sagde ...

Jeg synes da, der er en pointe i, at man ikke behøver at spise havregrød til morgenmad. Det er da så oldnordisk, og hvorfor egentlig være konservativ hvad angår madvaner? PS Vi elsker havregrød hjemme hos os.
PPS Camilla Plum har en lækker lagkageopskrift med avocadocreme, ved ikke om det er den samme, som cesilden nævner.

Rikke R sagde ...

Inponeret over at superpigerne vælger nactos som fredagsslik:-) Sorry for stavefejl:-)