mandag den 11. april 2011

Om klistermosaik - en legetøjstest

Superpigerne har været så heldige at få lov til at teste legetøj for lirumlarumleg.dk, og modtog med stor entusiasme et sæt "klistre-mosaik" hver. Klistremosaik består af en pakke med forskellige motiver, hvor det er markeret med tal hvilke farver små skum-klistermærker der skal klistres på, for at gøre billdet færdigt.

Krea-Girl, 9 år, gik straks i gang med at lave små kort med kroner på, ud fra sit sæt.
Det var måske lidt nemt for hende (fra 5 år), for hun var færdig med hele pakken på en eftermiddag. Men hun syntes det var "sjovt og afslappende", og vil give det 5 ud af 5 stjerner, og rigtigt gerne prøve det igen.
Hulk, 4 år,  fik en æske med prinsesser, slotte og fine sko, og den gik rent ind: det var lige tilpas svært, så hun følte sig udfordret, men kunne klare det uden hjælp. Der var ikke tal, men geometriske forme på hendes.
Hun brugte en uges tid på at blive færdig med pakken, og er utroligt stolt af sine billeder.
Hun vil give det "100 stjerner", og er i færd med at prøve at bestikke frk fantastisk til at hun må få resten af hendes pakke også...
Eneste ulempe - set fra forældrenes synspunkt - er de lange diskussioner vi har måttet have med hende, om at vores billeder i stuen ikke skal pilles ned, og erstattes med hendes nye kunst...
Frk fantastisk, 6 år, er ikke et barn der normalt sidder stille meget... Hun lod sig dog begejstre af alle glimmer klistermærkerne i hendes fine fe-æske, men blev hurtigt sur over at hun blev klistret ind i dem selv og ikke kunne få dem til at sidde 100% lige, så hun gav op og stampede op for at lave gymnastik på sit værelse.
(Jeg har ingen fotos af hende der laver mosaik, men har til gengæld nogen hvor hun hænger i sin ribbe i bar røv - dem synes jeg så ikke lige jeg kan være bekendt at vise...)
I går hev vi hendes æske frem igen, og lavede et billede sammen med hende, og hun syntes det var rigtigt hyggeligt at sidde med en voksen og tale om tal og farver, og gik med til at give det "4 ud af 5 stjerner", og ønsker sig næsten alle andre æsker til sin fødselsdag(om næsten et år).
Hendes far syntes faktisk også det var rigtigt hyggeligt at lave sammen med hende.

Nå, alt i alt en varm anbefaling fra superpigerne, det er en rigtigt god aktivitet, der styrker finmotorik og har flotte resultater. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi har prøvet det!
---------------------
Glemte lige sidste tester:
Superbaby, 10 måneder, vil gerne sige at hun synes klistermærkerne smager utroligt godt...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for tips. Min datter bliver 7 år om 4 uger, så dette er perfekt til hende, har lige bestilt 2 sæt :)
Mvh Anna

superheltemor sagde ...

Ja de er så fede! Har også allerede lovet pigerne et sæt hver til sommerferien