tirsdag den 14. december 2010

Om penicillin

Ja, vi har jo stadig syge børn herhjemme.
En stor med hovedpine, en næststørst med 39 i feber, en næstmindst med 40 i feber og mellemørebetændelse, og en lille med snot, tyndskid og hoste. Det trækker altså tænder ud, med al den sygdom!
Den næstmindste får penicillin for sit øre.
Totalt snyd: hendes penicillin dufter af karamel og smager af bittersur aberøv.
Hun tuder og brokker sig hver gang hun skal have det, og det forstår man jo godt.
Sidst hun var syg, prøvede hun at lokke mig til at hjælpe, på denne snedige måde:
"mor hvis du er en stor pige og drikker mit penicillin, må du få resten af mine ostekugler!"

7 kommentarer:

mette b sagde ...

he he, det der "børnepenicillin" er virkelig fælt! så jeg forstår hende godt!
God bedring til jer alle.

vibeke sagde ...

Fire syge børn. Godt manden ikke også er syg, så havde der virkelig været klagekor. Syge mænd er jo slet ikke til at overskue..:-)

Trine F sagde ...

ja det der penicillin kan jeg osse huske. Især at det skulle tørres af "hele" køkkenet, når det var blevet spruttet ud af et hysterisk barn, ak ja hvad vi da udsætter dem for ;-)
god bedring til alle

Anonym sagde ...

Bare lige et råd fra en der har prøvet karamel/aberøv-penicilinen - der findes noget med frugtsmag, der hedder Imacilin og det er rent faktisk markant bedre i både smag og konsistens. Det tager min 3-årige uden at kny ... eller kaste op. Men man skal selv huske at sige, at det er den man vil have.

superheltemor sagde ...

Tak for sympati og gode råd - jeg spørger klart efter en a den type næste gang, for den her kamp er næsten ikke det værd...

Anonym sagde ...

Synes det er spøjst hun får den karamel/aberøv-variant mod MØB! Den bruges ellers oftest mod lungebetændelse! Anyway, spørg endelig efter Imacillin'en. Ca. ½delen af de børn der får den kan ikke tåle, den og kaster dermed op! Jamen det er jo den perfekte kombi. Ondt i ørerne, forkølelse, og så får man i tilgift forærrret en omgang opkast! Jo tak hr. dr. mand, tror nu nok du har vundet en tør-lige-det-her-bræk-op-og-hold-lige-denne-spand-mens-jeg skifter-tøj-på-barnet-IGEN!!-billet!!!!

superheltemor sagde ...

ai er det rigtigt?? så føler jeg mig da grundigt fejlbehandlet, hun har fået den tre gange, og hadet den lige meget hver gang...
hvad giver man dem så - som de kan tåle?