mandag den 7. februar 2011

Om køer

Mine børn stiller mange spørgsmål, om alt muligt - lige fra:"hvem byggede pyramiderne?", "hvorfor er himlen blå?", "var der stenalder da du var lille?" til "hvor kommer babyer fra?" og "hvordan virker vulkaner?"

Jeg har af en eller anden grund et kæmpelager af ligegyldig paratviden, og synes det er vildt fedt de gider høre på mig, og synes jeg er den klogeste i verden.
(10% af gangene ved jeg måske ikke svaret, men så finder jeg på noget, der er så fjollet, at de som regel godt ved det er for sjov).
Men de spørger om meget, og får mange svar. Så da jeg var gravid, var de nærmest uddannede jordemødre, for de havde stillet de underligste spørgsmål, og havde efterhånden godt styr på det hele.
Næsten...
For da jeg sad prustende og højgravid, klappede min 4 årige mig en dag på maven, og sagde glædestrålende:" ved du hvad jeg glæder mig mest til? Når babyen kommer, så kommer der en ko og fylder mælk på dine bryster!"
Hmmm...

11 kommentarer:

Julie_a sagde ...

Hahaha ;-)
Eller Klara, der mener hun er en pige, fordi mine æg er lyserøde!

Mine spørger også om alt. Men jeg synes tit de tvister hen ad noget filosofi, som er virkelig svært at svare på, a la "hvorfor svømmer pingviner" ... tjah... fordi de kan?

Anonym sagde ...

Ja, det giver godtnok nogle skægge billeder på nethinden :-D Ka godt forstå ungen glædede sig til at koen kom....

/Lene K

Divaesque Diva sagde ...

Wonderhusbond og jeg har lige delt en latterkrampe.
Hvis I nogensinde mangler et midlertidigt opholdssted til alle 4 unger, fordi I skal noget andet, må de gerne flytte ind hos os.
Vi har bare Grøffe på 8, der er en dreng, og tør realist...
I øvrigt meldte, der sig et par opfølgende spørgsmål... hvordan kommer mælken derind? Og får man løbende refiller?

Maria sagde ...

JA, det vil jeg faktisk også gerne vide?!

Babyhuset Tutti sagde ...

Børn i den alder er så seje! Verden er for dem et utroligt sted, nu hvor de er ved at forstå, at tingene hænger sammen og at der er en forklaring på alt. Så at der skulle komme en ko forbi, er da ikke mindre realistisk end at små haletusser i mors mave kommer ud som babyer......eller at biler kan køre selv uden at man holder på rattet (til min 3-åriges store forbløffelse);-)

/Stine

Sarah sagde ...

Jeg er altså vild med dine unger! De siger de skønneste ting :D

Anonym sagde ...

Haha! Sjov og sød historie... :-)

Hvordan mon hun havde forestillet sig at koen skulle fylde mælk på dig? Skulle du drikke det? Eller? :-)

Tulippa sagde ...

Det er en sød historie. Jeg læste engang om en, der havde spurgt sin mor HVORDAN al den mælk egentlig kom ind i brysterne :-)

superheltemor sagde ...

Julie - det er da også logik at lyserøde æg giver piger! Og sejt pingvin-spørgsmål

Jer der spurgte hvordan hun forestillede sig koen skulle gøre det: jeg ved det desværre ikke... Hun kunne åbenbart se på mig at jeg blev lidt paf, og spurgte så om det ikke var rigtigt at det var sådan det var - og så fortalte jeg hende sandheden. Ærgrede mig også næsten med det samme over at jeg ikke gik med på den og fik presset lidt feraæjer ud om hendes forestilinger...
Elsker bare 4 årige, de har den skønneste logik, pg taler så meget!
Alle mine har bare fyret guldkorn af på stribe i 4-5 års alderen

Er glad for at jeg stadig har en 4 årig tilgode!

Annie sagde ...

Da min dreng var 4 år, og sad på bagsædet af bilen som jeg kantede gennem morgentrafikken på vej i børnehave, sagde han pludselig: "Arj mor, synes du ikke også det er klamt, at babyer kommer ud af maven?!!" Ahem, joe...men jeg skulle lige tænke lidt over om jeg bare skulle give ham ret, eller om det var rette tid og sted til at oplyse ham om den endnu mere rædselsvækkende sandhed... Jeg valgte at give ham et godt gys med sandheden om hvor babyer komme rud af deres mødre, og han var dagens helt i drengegruppen i børnehaven den dag....

superheltemor sagde ...

@annie:forslag til svar"klamt hvordan de kommer ind? så skal du bare se nogle klamme fotos mig og far tog af dengang du kom DERIND! hold da op, dreng, det ER klamt!"

ai undskyld... ikke for at støde nogen, det var bare min første tanke