søndag den 5. juni 2011

Om sukker

I går holdt vi familiefødselsdag for superbaby. Min søster kom tidligt, og brugte to lange timer på at hjælpe mine tre store piger, og hendes egen Pippi-pige, med at pynte fire barbiekager, efter alle kunstens regler.
Jeg tog en milliard fotos, og havde tænkt mig at blogge om det, og vise fotos af både de upyntede kager, cremen, små barnefingre der æltede fondant, glade smil og det færdige resultat fra flere vinkler.
Men altså - gider ikke tænde computeren.... Og ved heller ikke om i egentlig gider se den slags.
Så i må bare tro på, at min søster var overdrevent tålmodig, hulk var så lykkelig at hun næsten ikke sagde noget og kagerne blev flotte - selv om det der fondant smager grimt.
Min yndlingsfætter - der er 25 år, og normalt vælter sig i sprut og vingummibamser - er på sundhedskur og spiser ikke sukker. Eller alkohol.
Og jeg sad ved siden af ham, og spiste:
- et stykke barbiekageunderskørt
- et stykke rigtigt lagkage
- to boller
- hjemmelavet rabarbersaft(noget skulle jeg jo lave mens de lavede kager, så det blev rabarberting...)
- vandmelon
- bolsjer
- rabarberkompot med makroner og flødeskum
- lidt mere rabarberkompot
- mere makron
- en fondant-rose der lå i køkkenet(smagte stadig grimt!)
- en øl
- en bid barbieunderkjole mere, mens jeg ryddede op i køkken
Vi havde gæster fra 11-24, og der var også noget rigtigt mad imellem -
men når nu jeg sad der ved siden af en der var sukker/alkohol/koffein-hellig, så blev det ret synligt HVOR meget sukker jeg egentlig spiste. På en dag.
Forleden "delte" jeg en hel æske mini skildpadder med børnene - 30 stk, tror ikke de fik meget mere end 2 hver.
Jeg burde tabe mig - er ca 4 kilo fra normalt BMI og 6-8 kilo fra at det ser pænt ud. Sukker i overdrevne mængder er desværre nok ikke vejen...
Så NU skal jeg på sukkerafvænning! Har allerede smidt kagerester ud(istedet for at sluge dem til morgenmad), og lagde det stykke pålægschokolade jeg tog, tilbage.
Jaja - jeg HAR et problem, ved det godt - men nu er det altså slut! Nul alkohol og sukker, hvidt mel og pasta.
Tror jeg bliver sur de næste dage. Det plejer jeg at blive. Så lad være med at fortæl mig at det her indlæg var kedeligt - det ved jeg godt selv, men bærer nag og bliver hidsig hvis i siger det!
Og nu vil jeg gå ud og spise... en gulerod. Suk...

18 kommentarer:

Dorthe K sagde ...

Respekt! For at smide kageresterne ud... Selvom jeg alligevel bare en lillebitte smule mistænker dig for at ha spist bare lidt af det til morgen inden du smed det ud.. Men at du bare er for flov til at indrømme det.. For det ku jeg ha fundet på! Men du lyder faktisk allerede helt vild sund - og lidt hellig!
Men gider du ikke lade være at blive alt for hellig.. Du må gerne være sur! Bare du ikke blir sån rigtig "uuuhmmm, det her med at få al sukker ud af kroppen er bare SÅÅÅÅNNNN en god oplevelse".. Yeah right!
Og det jeg så fik ud af at læse indlægget er total colatrang (OG NEJ, jeg drikke sgu hverken light eller zero! Real stuff please!) og lyst til kage inkl. ækelsmagende fondant!

Anonym sagde ...

Hej Superheltemor.
Det må have været en dejlig fødselsdag med MEGET flotte kager. Din søster og børnene er dygtige til det med kager. Det var bare en skam, at de ikke smagte godt.
Venlig hilsen
Anni

Emma sagde ...

åh jeg burde følge dig efter... jeg vejer enormt meget efter sønnens fødsel for snart 9 mdr siden... jeg hælder også sukker ind.. og jeg har altid en grund.. latterlige grunde.
Fornyligt er jeg begyndt at sy i hånden igen... så kaster jeg mindre sukker ind om aftenen... åh men resten af dagen...

superheltemor sagde ...

Dorthe k: bare rolig - bliver nok ikke hellig. Håber bareoå at kunne overholde det et par uger - og så forhåbentligt ikke optrappe for vildt derefter, men bare have lært mådehold... Jo - smed dem ud. Har fortrudt allerede... Men ved jeg ikke kan styre det ellers!
Anni: tak!(-;
Tante gul: kom nu - så kan vi skiftes til at skælde hinanden ud, når vi falder i?
Hvis det kan trøste dig, har jeg været 9 1/2 år om at tabe mit efterfødselsflæsk... Det tætteste jeg har været på at være det jeg vejede før første barn, er +5 kilo. Æv. Synes bare motion og sukkerfri er så keeeeedeligt...

Fru Forstad sagde ...

Jeg er med på vognen, jeg har faktisk besluttet mig at fra i morgen er det slut ned hurtige kulhydrater. Jeg drømmer om St få puttet sukker ned i den kasse hvor jeg har alkohol, nemlig i festkassen. Jeg har tidligere med stor slankemæssig succes droppet sukker til fordel for nødder, grønsager og lakridsrodthe. Jeg vejer nu det samme som da jeg var 6 mdr gravid, til trods for at jeg HAR været nede på før fødsels vægten. Men først skal lige have en suste nadver på BullBurger i barndomsbyen (moderskibsrestaurenten)

Bettina sagde ...

Sukkerafvænning sååååååcks! Kender kun proceduren alt for godt... Men det er nu rart nok, når man kommer tilbage til en tilstand, hvor to bolcher er nok til at tilfredsstille den søde sult. Det er bare ufatteligt så hurtigt, det går med at komme tilbage til mængden, der ligger omkring de 30 miniskildpadder:-/

Therese sagde ...

Herhjemme har vi en skrap politik om at sukker kun hører til i weekenden. Desværre er torsdag lille fredag og mandag er jo næsten søndag, og hvis man skal ud til fødselsdag eller til kaffeslabaras gælder også særlige regler, og kaffefester er der en del af når man er på barsel.

Kristine Sejr sagde ...

Ej hvor kunne jeg altså bare godt se det sjove i at man var hvad man spiste, for du ville jo se total sjov ud. Jeg ville på baggrund af de sidste 24 timer selv være en trekantet bolle der smager af sunlolly og pizza.

Anonym sagde ...

cola cola cola, shit hvor fik jeg lyst til cola nu!

Anonym sagde ...

Respekt for du tager tyren ved hornene :)
Sender god energi din vej ;)

kh
Anna

Rikke (et år i sandaler) sagde ...

Efter at jeg er rejst til Egypten, må jeg konstatere, at jeg i den grad har fået pakket sukkermonsteret med i stor stil.

I begyndelsen var undskyldingen hele tiden "jammen jeg bruger så meget energi når jeg dykker" - men her 4 måneder inde i projektet kan jeg se, at _så_ meget energi bruger jeg åbenbart heller ikke.

... hvilket måske skyldes, at jeg hele tiden bliver groundet pga. sygdom - uden at jeg af den grund skærer ned på slikkeriet.

Så mens kæresten har tabt 8-10 kg, kan jeg stadig ikke være i noget af det der tøj som jeg tænkte, at jeg ville tage med, fordi jeg jo kom til at blive så slank af al den dykning.

Eva sagde ...

Held og lykke med det :) Med fare for at blive opfattet som hellig vil jeg godt afsløre at jeg er en af dem der faktisk har skrottet sukkeret helt. Jeg kan faktisk ikke helt forstå hvorfor det bliver opfattet som at man er hellig. Hvis man får ondt i maven af at spise æbler, er der vel ingen der opfatter en som hellig fordi man prøver at undgå æbler? Jeg bliver træt og sur når jeg spiser sukker, så derfor lader jeg være. Og det er faktisk ikke svært når først man er kommet igennem de første par uger. Men jeg tror at din chance for succes bliver større hvis du finder en mere spændende erstatning end gulerødder ;)

Lene sagde ...

er også gået på kur - eller "livsstilsomlægning" eller hvad det nu hedder. Holdt mig i skindet hele dagen i går, og var endda til spinning og pilates. Efter en dag plejer det er gå galt for mig - så i dag er slem! Shit, hvor er jeg sulten efter et eller andet lækkert og sødt og helt vildt vammelt usundt!! *suk*
Held og lykke med det.

Johanne sagde ...

Jeg vil meget gerne se alle billederne. Så hvis du skulle blive så sur, at du ikke gider at skrive - så ville jeg også blive glad over "bare" at se billeder. De ser FLOTTE ud!

Gaia´s mor sagde ...

Kedeligt?! Nej det bliver dine skriverier aldrig! Sukker, ak - ja, her prøver jeg også at holde stand, men der er altid lige en festlige lejlighed, hvor man bare ikke KAN sige nej til lækkerierne, ikke?

Uden Relevans sagde ...

Total afvænning? Held og lykke herfra!

superheltemor sagde ...

Hvor er i søde! Tak for råd, opbakning, deling af egne sukkerfriplaner, og alt det andet.
Er desværre for sur lige nu, til at skrive kommentarer til jer alke, undskyld... Men er glad fir støtten, og glæder mig til min sukkertrang er ude af kroppen, så jeg kan blive gladere(og tyndere...)
Johanne: dem ligger jeg på bloggen snarest så, er glad for at der i det mindste er en læser til det(-; og det VAR altså et imponerende projekt!

Head and heels sagde ...

Et tip er at give hindbær et hurtigt opkog, afkøle dem og blande op med flødeskum. IKKE slankemad, men det kan tage det værste,når man er ved at gå sukker-amok.

Er selv i gang med samme projekt. Har pludselig fået ekstrem allergi og må undgå tilsætningsstoffer, mælk, brød, gluten osv.

Udover at det er pissebesværligt er det også et HELVEDE og det er pinligt så afhængig man er: http://christinamelchiors.dk/loes-fabuleren/sukkerjunkien-ud-af-skabet/


Et andet tip er denne kage. Har selv bagt den flere gange og Emily Salomon har omtalt den her: http://www.emilysalomon.dk/?p=3228

Ingen sukker eller mel - så den kan bruges som nødhjælp, når alt er galt :-)