torsdag den 6. januar 2011

Om samsovning

Det her foto har egentlig ikke nogen større relevans - det er bare for at vise vores nye soveværelse, hvor der nu igen er plads til at vi alle 6 sover sammen. Vi har ellers det sidste år forsøgt at få de tre store til at sove alene, men nætterne var et værre rend af nogen der skulle have vand, hjælp til at tisse, savnede os, havde mareridt, brokkede sig over at andre talte i søvne osv - så vi tog konsekvensen og rykkede rundt, så der blev plads til tre unger i det gamle kontor, hvor vi voksne sov med babyen.
Det er fandeme hyggeligt! Nu kan man bare lige række ud og ae det barn der nu har brug for det, og så falde i søvn i sin egen seng, istedet for rullet sammen i en sækkestol på børneværelset.
Det giver også børnene mere plads på deres værelse - som de deles om. Vores hus er virkeligt lille, så det gælder om at udnytte pladsen godt...
Og jeg elsker at ligge i min seng om aftenen, og kigge på alle mine sovende unger - børn er altså lige 10% mere nuttede når de sover - er I ikke enige?
                 20 kommentarer:

mette b sagde ...

Jo, børn er bare skønne og smukke, når de sover. Jeg nød det også, da de var mindre.
Jeg er nu glad for, at mine tre teens ikke sover i samme rum som os... grimt billede i mit hoved ;o)

Christine sagde ...

Jeg er altså ikke helt sikker på, at 10% kan gøre det :o)

Marlene nu i Norge sagde ...

Helt enig, men jeg vil nu stadig helst have at min datter sover i sit eget værelse:)

Louise sagde ...

Jeg synes desværre også, at de lige får 10% oven i de ti, de blev sødere, da de faldt i søvn, når de gør det i deres eget værelse. Men jeg har det faktisk svært med princippet om det der med, at de skal sove alene – det er da meget mere naturligt for dem at sove trygt sammen med deres forældre. Jeg har virkelig svært ved at forklare min søn, når han spørger, hvorfor han skal ligge alene inde på sit værelse. Men altså, jeg KAN bare ikke sove med børn over det hele ... Men det ser smadder hyggeligt ud hjemme hos jer, tillykke med den nye anordning!

Cecilie sagde ...

Jeg er helt med på at man sover sammen med sine børn. Synes det er så meget hyggeligere at vågne med Ida i armene, end at blive kaldt ud i den kolde gang af en datter der skriger MOAR, JEG ER VÅGEN...

Men hvordan klarer man lige at få så mange børn, når der hele tiden sover børn over det hele?

Fru Forstad sagde ...

Det ser super hyggeligt ud, og så er jeg vild med sengetæppet!

Mette T sagde ...

Jeg er enig i at 10 % ikke kan gøre det :-) Efter 6 uger hvor babyen har haft mellemørebetændelse(r) og stort set ikke har rørt sin egen seng, og hvor storesøster har fundet ud af, at mors og fars seng er et dejligt sted at sove, kan jeg godt se fordelen i at dele soveværelse!

Anonym sagde ...

Helt med på konceptet. Synes det holder 100 % at vågne med barns lille varme hånd i min. Går ind for at putte og nusse og hygge så meget så muligt, lige så længe jeg får lov, for lige pludselig er han kæmpestor og vil ikke længere sidde på skødet :)

Tanja sagde ...

Det ser rigtig hyggeligt ud. Kan godt forstå at ungerne synes det er mærkeligt at de skal sove alene, når nu mor og far sover sammen. Dette ligner en god løsning :)

Anonym sagde ...

Jeg kan godt forstå dig. vores søn på 3 år sover også inde ved os i sin egen seng og alle siger at det er dumt men vi kan godt lide at vi ikke skal så langt når han vågner om natten..

Anonym sagde ...

Fantastisk god ide - så slipper man for natteløb på kolde gulve. Og til dem, der tænker: jamen de skal jo lære at sove alene på deres værelser - mon ikke de lærer det en dag. Er det ikke ligesom dem, der er helt bekymrede for om deres barn nu lærer at spise ordentligt, slipper sutten eller lærer at gå uden ble - har endnu ikke set en voksen sidde på kontoret med sut og ble:-)

superheltemor sagde ...

cecilie - børn kan sagtens produceres andre steder end lige i soveværelset(-;

superheltemor sagde ...

og kloge ord, fra alle jer anonyme også

superheltemor sagde ...

mette: tror altså også de sover alene når de bliver svedige store teens, det tror jeg ingen af os gider der!:-D

Julie sagde ...

Savner man ikke lidt alene tid??

Anonym sagde ...

jeg er også helt enig i konceptet, men da jeg vågner meget let og min datter nu er 11 år og fylder en del så foregår det på en madras ved siden af vores seng og vores søn på 8 år ligger så uroligt at han bliver båret ind i egen seng - som du siger kan man sagtens lave børn (og altså også bare blive gode til det uden at der kommer resultat) alle mulige andre steder, vi har fx en dobbeltseng i kælderen :-)
ELsker dit sengetæppe som minder mig om et min mormor hæklede selv - hvor er dit fra?

Anonym sagde ...

Praktisk og hyggeligt og ja, produktion af børn kan altså sagtens foregå andre steder en i doppeltsengen - der dog ikke skal forklejnes for den ER behagelig. MEN Måske er lige netop den "problemstilling" med til at gøre det lidt mere spændende. Dog kan selv håndvasken på toilettet jo blive kedeligt hvis det er der hver gang ha ha.

/Dorthe

superheltemor sagde ...

Sengetæppet er hæklet af min mor, for 14 år siden. Er også vildt glade for det!

Ja sofaer, spiseborde, børneværelsemadrasser og brusekabiner kan bruges til lidt af hvert...

Anonym sagde ...

Ja , der er bare noget ved sovende børn - de er bare så... STILLE *g*

Mine 3 sover også hos mig & Uanset HVOR mange dyner & tæpper de slæber m. ind ( *som MIN. krav - HVIS / NÅR de skal sove i MIN seng ;) ) - har jeg INTET på når jeg vågner :D

Men langt rare når nogen skal havw hjælp om natten , drømmer el. bare vågner vold tidligt - så er tv´et LIDT nærmere & ALLE kan nå remoten ;)

Et minus... når de skære tænder el. plapre løs - selv når de sover *G*

Selvom jeg nok ALDRIG glemmer at jeg for 10 år siden havde min først fødte til at ligge OVER mit hoved at frygt for at klemme el. masse hendes - mens nu har jeg 3 i forskellige aldre ALLE vejne i min seng ( NÆSTEN ) uden probs. *G*

Mg

K sagde ...

I må simpelthen være Danmarks sejeste børnefamilie! Det der - det er sgu i orden!! Skal virkelig huske det her billede, når min 6 årige ikke kan forstå, hvorfor han ikke må sove i vores soveværelse på en madras når lillebror ligger i smørhullet....
Seriøst - du er min helt :)